Kovu

RasEuropees korthaar
GeslachtKater
Leeftijd5 jaar
Speciale zorgJa, vachtverzorging
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenOnbekend
Binnen/buitenNaar buiten (uiteindelijk)
ZindelijkJa
Registratienummer3299
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€148,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat heeft de tijd nodig om te wennen

Kovu is een knappe kater, bruin cypers met witte vacht en 5 jaar oud. Toen Kovu bij ons werd binnengebracht was hij erg verwaarloosd. Zijn mooie vacht was helemaal vervilt. Stukje bij beetje wordt hij geschoren zodat hij weer een mooie gezonde vacht kan laten aangroeien.  

Kovu was erg bang toen hij bij ons kwam. En nog steeds heeft hij veel tijd nodig om te ontdooien. Hij zit in een hoekje en blaast en gromt wat. Met grote ogen kijkt hij je aan. Als je tegen hem blijft praten, verzacht zijn blik een beetje, maar hij blijft op afstand. Met een paar brokjes was hij wat uit zijn hoek te lokken en kwam hij even die vreemde hand besnuffelen. Hij liet zelfs toe dat hij voorzichtig geaaid werd terwijl hij zijn brokjes at. Dus dat was al een mooie vooruitgang! 

Het is nog moeilijk te voorspellen hoever je met Kovu gaat komen. Dat hij wel wat fysiek contact toestaat, is zeker bemoedigend. Maar je zult veel tijd, geduld, zorg en liefde in hem moeten steken. Het zou zo maar kunnen dat het nog veel verbetert. Hij is in elk geval prachtig om te zien, dus je kunt al beginnen met op afstand van hem te genieten. 

Kovu verdient een vriendelijk, geduldig baasje dat hem laat zien hoe fijn het kan zijn bij mensen. Laat jij hem dat zien? Vul hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.