Kika

RasSchapendoes
GeslachtTeef
Leeftijd4 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf26-08-2022
Registratienummer508
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€300,00

Kika kwam extreem angstig binnen, nadat ze als zwerver is gevonden. Inmiddels verblijft ze enige tijd in het asiel en zien wij haar ‘ontdooien’. Op het veld rent ze speels rond, loopt ze lekker te snuffelen en vindt ze het helemaal prima. Wanneer mensen haar benaderen vindt ze dit heel spannend, maar toch ze wil eigenlijk wel graag interactie.

Wij vermoeden dat ze al enige tijd rondliep, want aanrakingen vindt ze nog te spannend. Wanneer je haar aanraakt bevriest ze. Het zelfde geldt voor aan de lijn lopen. Dit vindt ze erg stressvol en ze loopt op dit moment nog niet (makkelijk) mee. Wel zien we haar groeien en soms hele kleine stukjes aan de lijn lopen. Een wandeling maken is nu nog niet aan de orde, maar we gaan haar daarin stap voor stap begeleiden.

Wij zoeken voor haar een thuis waarbij ze met veel geduld zichzelf ontwikkelt en vertrouwen in haar baasje en de wereld krijgt. Een plek waar ze fijn kan rond rennen, snuffelen en spelen. In het asiel vertoont ze sociaal en speels gedrag naar andere honden. Het is daardoor ook een optie om Kika bij een stabiele andere hond te plaatsen.

Kika heeft nog een lange weg te gaan, maar ze is lief en zacht van karakter. Ze wil heel graag contact maken en spelen, maar is op dit moment nog aan het ontdekken hoe dat precies allemaal moet. Ze overwint elke dag een stukje onzekerheid en angst.

Wij verwachten dat een nieuwe plek voor Kika in het begin veel stress oplevert en dat ze daardoor kan terugvallen in haar extreem angstig gedrag. Wij plaatsen haar daarom het liefste zo snel mogelijk op een fijne plek, zodat ze haar groeiproces samen met haar nieuwe baasjes kan doormaken.

Heb jij tijd, geduld en veel liefde aan Kika te geven? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en wie weet begint jullie avontuur sneller dan je denkt.