Kevin

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgJa, lees tekst
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenNee
kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf04-09-2022
Registratienummer762
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Deze knappe jongen is onze Kevin. Hij werd gevonden op straat. Erg hongerig, met een wat vervilte vacht en droeg wat teken met zich mee. Maar hij is nu weer prachtig hoor!

Kevin kan erg lief zijn en is graag bij de mensen. Een aai over zijn mooie grote, bolle toet vindt hij heerlijk. Lekker relaxed bij je in de buurt liggen behoort ook tot zijn favorieten bezigheden.

Wel kan hij nog wel eens schrikken van onverwachte geluiden of snelle bewegingen en kan je dan een klein mepje of bijtje geven. Hij vindt het soms een beetje spannend allemaal. Dat is ook niet zo gek, want Kevin heeft vermoedelijk wat langer op straat geleefd, ondanks dat is hij sociaal en past hij zich goed aan. Maar om deze reden plaatsen wij Kevin niet in een gezin met erg jonge kinderen, deze zouden hem stress kunnen bezorgen en hij zou hen dan onbewust pijn kunnen doen.

Wanneer je met hem met een hengeltje speelt komt de ware jager naar buiten. Dan denkt ie “Hey, dit ken ik, dit moest ik ook doen voordat ik mijn eten hier op een bordje kreeg geserveerd.”

Voor Kevin zou het erg prettig zijn een huis te hebben met een goed afgeschermde tuin waar hij niet uit kan, maar zodat hij wel een luchtje kan scheppen en achter muizen of insecten kan aanjagen.

Sinds kort zijn wij er achter dat Kevin FIV-positief is. Geen idee wat FIV is? Dat snappen we. FIV is bij katten wat HIV bij mensen is. Hij ondervindt hier momenteel geen ernstige gezondheidsklachten van en kan hier mogelijk ook gewoon oud mee worden. Wel is het van belang dat zijn nieuwe eigenaar er rekening mee houdt dat zijn weerstand niet optimaal is en er extra alert op is wanneer Kevin zich niet helemaal lekker voelt. FIV is overdraagbaar op andere katten waardoor Kevin niet geplaatst wordt in een huishouden met andere katten of in een woonsituatie waarbij hij vrij op straat zou kunnen rondlopen. Kevin kan wel geplaatst worden bij katten die ook FIV-positief zijn.

Oja, Kevin is gek op zijn kartonnen krabplankje, dus deze verhuist graag met hem mee. En misschien is het een goed idee op die standaard op het verlanglijstje voor zijn verjaardag te zetten!

Kun jij Kevin (en zijn krabplank) bieden wat hij nodig heeft? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.