Pippi & Juul

Juul

RasEuropese korthaar
GeslachtPoes, gesteriliseerd
Leeftijd7 maanden
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenJa
kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Registratienummer549
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren en carrier)
€180,00

Juul verblijft momenteel in gastgezin in regio Eindhoven.

Let op: Dit is een kat die vraagt om ervaring met bange katten. Dit is geen kat voor beginners.

Dit prachtige meisje is Juul. Ze werd alleen buiten aangetroffen en gelukkig door een oplettende voorbijganger van straat gehaald. Juul was vanaf het begin van binnenkomst erg bang voor die grote, twee-benige wezens. Weken zat ze in de opvang en zag menig hokgenootje naar een warm, liefdevol thuis vertrekken. Maar Juultje liet zichzelf niet zien, die bleef het liefst zo ver mogelijk bij de mensen vandaan. Ze rende altijd precies de andere kant op en ging zich dan in een klein holletje verstoppen. Ach, het arme kind. Het is ook niet makkelijk geweest om zo jong al zonder mama op straat te wonen. Wie weet wat ze heeft meegemaakt.

Om haar socialisatie iets te bevorderen vertrok ze met nog 3 bange kittens naar een gastgezin die haar graag een kansje wilde geven. Juultje liet zich niet zien of horen, ook in het gastgezin vertrok de ene na de andere kat en bleef Juul op een gegeven moment alleen over. En wat bleek? Al die andere kittens waren haar gewoon veel te druk. Naarmate er rust in haar kamertje kwam liet Juul zich vaker zien. Op ten duur durfde ze zelfs samen te spelen en te eten waar haar verzorgers bij waren. Aanraken was echter nog wel een stap te ver.

Toen er in gastgezin nog een klein, hulpeloos (gehandicapt) kitten kwam durfde Juul zichzelf ook iets meer naar haar open te stellen. En sindskort delen ze dezelfde hobby: samen stoeien (naast eten dan, haha). Het is dus niet zo zeer dat Juul andere katten niet leuk vindt, het is haar gewoon nogal snel te druk.
Om deze reden wordt Juul alleen in een huishouden geplaatst waar geen kinderen, honden of heel veel andere katten zijn. Een enkele andere kat zou voor haar geen probleem zijn, al moet deze wel sociaal zijn. Het pleegzusje waarmee Juul nu in gastgezin zit zou een erg goede optie zijn, maar door haar medische traject is zij op dit moment niet plaatsbaar. Maar het is wel een mogelijkheid om te overwegen.

Naar de mannelijke verzorger is Juul zich al heel erg aan het openstellen en stiekem heeft ze een klein oogje op hem. Ze laat zich door hem aanhalen en benaderen. Al heeft ze geen rust is de bips om goed te gaan liggen voor een knuffelbeurt. Ze loopt liever heen en weer waarbij ze op zijn ‘lkats’ een poging doet om je te versieren. Je mag haar dan zelfs aanhalen! Haar vrouwelijke verzorger moet iets meer haar best doen, die krijgt af en toe nog wel eens wat geblaas naar haar hoofd, maar misschien ook omdat zij Juul haar ogen in het begin best vaak moest zalven. Maar ook die vrouwelijke verzorger mag haar steeds vaker even aaien.

Verder houdt Juul erg van verstopplekjes. Knusse holletje van waaruit zij de ruimte in de gaten kan houden vindt ze ontzettend fijn. Spelen met een hengeltje met veertje is favoriet! Ze is dan wel meer een ‘kijker’ waarbij ze af en toe een poging doet om hem te pakken, maar vaak is ze net te traag (Het is dan maar goed dat ze niet op haar eten hoeft te jagen). Ook de automatische laserlamp vindt ze erg interessant, maar het werkt vaak hetzelfde als met de hengel. Kijken naar hoe het allemaal beweegt vindt ze prachtig! Een mooie vensterbank met kijk op een tuin waar veel vogeltjes komen staat waarschijnlijk hoog op haar verlanglijstje.

Gezien haar schichtige karakter is het voor in de nabije toekomst geen goed idee om Juul naar buiten (op straat) te laten. Ze zou van vanalles en nog wat kunnen schrikken en zo de weg naar huis kwijt kunnen raken. Vanuit het gastgezin gezien zou Juul een prima binnen-kat kunnen zijn. Mocht Juul op ten duur een zelfverzekerde poes zijn dan is het zeker een optie om haar de buitenlucht te laten ontdekken.

Juul maakt in ieder geval genoeg stappen op haar alvast ter adoptie aan te bieden. We vragen de nieuwe eigenaar wel om begrip te hebben voor haar situatie. Juul zal na adoptie mogelijk weer flinke terugval hebben. Verwachten dat ze binnen no-time ontdooit, zich laat aanhalen of op schoot komt is vragen om teleurstellingen. Als dat is wat je zoekt adviseren we om even verder te kijken. Voor degene die Juul wel een kans wil geven weten we zeker dat je een schat van een kat krijgt als je haar het tempo laat bepalen.

Heb jij engelengeduld, begrip en heel veel liefde? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.