Joost

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd7 jaar
Speciale zorgFIV positief
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenJa, vanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Registratienummer1462
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€122,50

Joost is halverwege maart gevonden in Eindhoven, naar de opvang gebracht en onderzocht. Hij had een open gesprongen abces op zijn linker wang en vlooien. Verder leek hij in relatief goede gezondheid. De abceswond is gelukkig met succes behandeld en verder is hij ook ontwormd, ontvlooid, gecastreerd en geënt. Joost kan er weer tegenaan en heeft er zin in! En, binnenkort als de kale plekken op zijn pootjes weer zijn aangegroeid, ziet hij er helemaal piekfijn uit.

Joost verblijft nu een maand in de opvang en wat houdt hij van kroelen! Benader je hem rustig, dan maakt hij graag op eigen initiatief contact. De pluizenbol begroet je met kopjes en schuurt langs je af. Hij loopt met de staart omhoog en spint zachtjes.

In spelen heeft hij weinig interesse. Joost heeft een gezonde eetlust en eet standaard kattenbrokjes. Soms heeft hij zoveel honger dat hij zijn voer in een keer op eet. Een baasje kan hem leren gelijkmatiger te eten met behulp van een voerpuzzel.

Sinds kort zijn wij erachter dat Joost FIV-positief is. Geen idee wat FIV is? Dat snappen we. FIV is een ongeneeslijke ziekte die het immuunsysteem aantast. Hij ondervindt hier momenteel geen ernstige gezondheidsklachten van en kan hier mogelijk ook gewoon oud mee worden. Wel is het van belang dat zijn nieuwe eigenaar er rekening mee houdt dat zijn weerstand niet optimaal is, en er extra alert op is wanneer Joost zich niet helemaal lekker voelt.

FIV is alleen overdraagbaar op andere katten via bloed of seksueel contact. Om deze reden wordt Joost niet geplaatst in een huishouden met andere katten of in een woonsituatie waarbij hij vrij op straat zou kunnen rondlopen. Joost kan wel geplaatst worden bij katten die ook FIV-positief zijn.


Meer weten over FIV?

Download hieronder onze informatiebrief,
hierin staat informatie die goed is om
door te lezen wanneer je overweegt
Mars te adopteren.

Ben jij degene die lekker met Joost kan kroelen? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.