Jolie

RasLabrador kruising
GeslachtTeef
Leeftijd+/- 4 maanden
Speciale zorgNee
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenJa, vanaf 12 jaar
ZindelijkGrotendeels
Plaatsbaar vanaf23-11-2022
Registratienummer1101
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€300,00

Deze knappe jonge dame heet Jolie, een Franse schone die vorige week op bijzondere wijze bij ons in het asiel terecht is gekomen. Ze is 17 weken oud en dringend op zoek naar een nieuw baasje of nieuwe baasjes. Dringend omdat ze in een leeftijd zit waarin stabiliteit, voorspelbaarheid en genegenheid zeer belangrijk zijn in haar enorm levenslustige, dynamische leeftijd.

Op dit moment verblijft ze in een gastgezin, maar we zien haar graag geplaatst voor de lange termijn.

Jolie is kerngezond, geënt, ontvlooid en ontwormd. Haar lange poten en lange oren maken dat wij denken dat er naast de labrador een jachthond verscholen zit in haar.

Niet zomaar een doorsnee pup voor een doorsnee hondeneigenaar. Jolie vraagt kennis en ervaring met honden, opvoeden van honden om haar energie, haar krachtige wil, en levens-/werklust in goede banen te leiden.

Ze reageert dapper en nieuwsgierig naar soortgenoten, maar haar socialisatie in brede zin verdient zeker nog verdere ontwikkeling. Ze is mensgericht, lief en aanhankelijk, maar hier komt haar energieke en krachtige lijfje soms nog te enthousiast op de voorgrond. Simpelweg omdat ze nog veel (ongeschreven) regels en omgangsnormen te leren heeft.

Een rustige benadering waarbij heel duidelijk gemaakt wordt wat er van haar verwacht wordt helpt haar om dit te kanaliseren. Ze leert snel. Vanuit rust en positiviteit blijven sturen en begrenzen, ook al lukken dingen niet meteen, vraagt veel van een eigenaar, maar gaan op de lange termijn een stabiele hond opleveren. Jolie is die ruwe diamant die ontzettend mooi kan gaan glinsteren, mits ze de juiste tools krijgt aangeboden.

Wij zijn op zoek naar een eigenaar, eigenaren die ervaring hebben met het opvoeden van een pup. Mensen die bereid zijn haar een actief leven aan te bieden. Niet alleen gevuld met wandelen, maar zeker ook aangevuld met hersenwerk, evt. speur- of detectiewerk en een liefdevolle benadering.

Een gezin met jonge kinderen is geen optie voor deze jonge dame.

Invoegen in een huishouden met een stabiele hond of honden behoort zeker tot de mogelijkheden. Een huishouden met katten/knaagdieren/pluimvee raden wij niet aan.

Serieuze aanvragen, onderbouwd met motieven, ervaring en doelen worden in behandeling genomen, op basis waarvan wij een selectie kunnen maken voor een kennismakingsgesprek.

Kan jij deze lieve schat een ‘forever home’ bieden met genoeg uitdaging? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!