Kitten Jip

RasEuropese korthaar
GeslachtPoes, gesteriliseerd
Leeftijd6 maanden
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenJa
kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf21-11-2022
Registratienummer531
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€180,00

Jip verblijft momenteel in gastgezin in regio Eindhoven.

Wat een prachtig meisje is Jip. Haar vacht is een waar kunstwerkje en ontzettend zacht. Ze heeft een prachtige, net wat dikkere staart.

Jip kwam in de opvang en al vrij snel was duidelijk dat ze mensen ontzettend spannend vond. Bewegingen of geluiden zorgde ervoor dat ze snel naar het buitenverblijf liep, alles om de confrontatie met mensen te mijden. Toen ze na een periode in de opvang zich maar niet liet socialiseren is ze naar ons als gastgezin vertrokken, samen met meerdere “bange” en “oudere” kittens. Op deze leeftijd bange kittens socialiseren is nog best wel een uitdaging. Maar die uitdaging gingen wij graag aan.

Jip is soms een echte ‘kat uit de boom kijker’. Inmiddels vind ze het helemaal niet meer zo spannend als er mensen in de buurt zijn. Het enige wat nog wat spannend is, is benadering van mensen. Samen spelen is de sleutel naar haar hart. Dan komt er een ware jager in haar naar boven. Favoriet is een speelhengel met veren. Ondanks haar drukke gespeel is ze erg zachtaardig in haar gedrag.

Wanneer ze aan het spelen is of aan het eten laat ze zich met momenten aanhalen en ze laat dan ook zien dat ze geaaid worden erg prettig vind. Hierin is nog steeds de benadering erg spannend. Dit is dus iets wat langzaam opgebouwd moet worden in een thuissituatie, maar wij hebben er als gastgezin zeker vertrouwen in dat er een knuffelpoesje in Jip verscholen zit. Om de kans op socialisatie in een huiselijke omgeving te vergroten plaatsen wij haar niet in een thuis waar op dit moment kleine kinderen en/of honden wonen. Dit is voor Jip te spannend en zou een goede ‘bonding’ met haar nieuwe familie in de weg kunnen zitten.

Een maatje is voor haar zou leuk zijn, maar is geen vereiste. In het opvang gezin is Jip erg sociaal en is ze graag samen met de andere katten. De voorkeur gaat uit naar een kat van ongeveer dezelfde leeftijd, die sociaal is en er ook van houdt om de klok rond te spelen (of samen te dutten). Dit kattenvriend(innet)je zou Jip ook kunnen helpen nog meer over haar nog kleine beetje ‘mensenvrees’ heen te komen. In het gastgezin zit mogelijk ook wel een vriendje die samen met Jip wil verhuizen, bijvoorbeeld kitten Billy. Billy en Jip kennen elkaar al een langere tijd en zitten al enkele maanden samen.

Bewegend beeld zegt altijd meer dan wat foto’s of tekst. Het gastgezin heeft een instagramaccount waarop verschillende filmpjes en foto’s te zien zijn van Jip, het account is te volgen via @room.full.of.cats

Sta jij al te popelen om Jip haar nieuwe speelmaatje te worden? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden!