Jessi

RasBoerboel
GeslachtTeef, intact
Leeftijd6 jaar
Speciale zorgDieet ivm overgewicht
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf10-04-2022
Registratienummer115
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Dit is onze charmante boerboel dame Jessi, ze heeft het helaas niet altijd even makkelijk gehad. In haar eerste jaren heeft ze gediend als ‘café hond’, waar ze tegen haar zin in te vaak is aangeraakt en geknuffeld. Boerboels staan er om bekend dat ze waaks zijn en erg gericht op de baasjes, voor vreemde mensen zijn ze terughoudend en afwachtend. Heel veel aanrakingen, door vreemde mensen zijn voor Jessi dan ook zeker geen pretje geweest.
 
We merken dat er in het verleden te vaak over Jessi haar grens gegaan is. Te vaak zijn haar signalen genegeerd waarmee ze aangaf dat ze het niet prettig vond. Gelukkig geeft Jessi op veel vlakken nog steeds haar grens aan met gegrom, maar door haar verleden gaat ze wel sneller over tot happen. Met name naar mannen zien we dat ze minder tolerant is en dat ze veel meer gespannen is.

Door goed op haar lichaamstaal te letten maar hier vooral ook naar te luisteren zien we Jessi opbloeien tot een enthousiaste en lieve hond. Laat je haar in het begin het tempo bepalen en laat je haar in haar waarde? Dan komt ze van zelfs om aandacht en aanrakingen vragen. Bij vrouwen is dit wel een stuk sneller dan bij mannen.


Jessi kwam de opvang binnen met extreem veel overgewicht, ze woog maar liefst 70 KG. Na 3 minuten wandelen was ze compleet verzuurd en moe, dan plofte ze neer en weigerde ze verder te lopen. Na 4 weken kunnen we zeggen dat Jessi al 9 KG is afgevallen en gaat ze inmiddels 2 x per dag een half uur mee wandelen. Als ze geen zin meer heeft om te wandelen gaat ze zitten, genietend van het zonnetje of heerlijk even door het gras of zand rollen. Wanneer ze dan even een pauze-momentje heeft gehad is ze weer klaar om door te gaan!

Tijdens het wandelen is Jessi eigenlijk een hele makkelijk hond. Ze trekt niet aan de lijn en andere honden, mensen, geluiden, fietsers, auto’s of roeiers doen haar ook niet zo gek veel. Heerlijk ontspannen wandelen kan dus zeker met haar! Hier in de opvang hebben wij haar nog geen fysiek contact laten maken met andere honden, hoe zij hier op reageert weten wij dus niet. Haar vorige eigenaar heeft ons laten weten dat ze het niet zo heeft op andere honden.

Je zou denken dat Jessi vanwege haar overgewicht verzot is op eten. Maar haar ‘dieet brokken’ vindt ze echter niet zo smakelijk. Hier in de opvang respecteren we Jessi haar ‘eigen spulletjes’ heel erg. Zo pakken wij nooit eten of speelgoed van haar af. Het is belangrijk dat de nieuwe baasjes hier ook respectvol mee om gaan.

Wat zoeken wij voor Jessi?
Vooral mensen met veel begrip en geduld en mensen die haar grenzen serieus nemen. Ook zou het fijn zijn als ze haar een combinatie geven van waken en rollebollen, lekker in de tuin maar ook er op uit gaan voor een wandeling.

Wij willen de nieuwe eigenaren vragen om actief aan de slag de gaan met Jessi haar overgewicht. Inmiddels is zij 9 KG kwijt maar er mogen nog minimaal 6 KG af. Op latere leeftijd gaat Jessi anders enorm veel last krijgen van haar gewrichten.

Heb jij genoeg liefde, geduld en kennis om Jessi een mooie nieuwe kans op geluk te geven? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kan Jessi dadelijk beginnen aan een mooi nieuw hoofdstuk.