Jara

RasEuropese korthaar
GeslachtPoes, gesteriliseerd
Leeftijd17 jaar
Speciale zorgJa, medicatie
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf12-06-2022
Registratienummer302
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Dit lieve koppie is van Jara. Een oud dametje die bij alleen al het zien van haar gezichtje je hart doet smelten. Met haar een beetje schele blik en haar tandloze bekkie is het een aandoenlijk plaatje. Wij snappen niet dat niemand haar miste en kwam ophalen, want zo’n schat als deze verdiend het niet haar laatste jaren op straat rond te brengen. (Ook niet omdat ze zonder tanden zelf geen prooien kan vangen.)

Jara heeft geen enkele tand meer in haar mond staan, deze lijken allemaal erg mooi te zijn verwijderd door een dierenarts en dus niet door een infectie of iets te zijn uitgevallen. Omdat zij moeilijk kan kauwen weken wij haar brokjes zodat ze deze makkelijk kan doorslikken (maar ook omdat ze het stiekem veel lekkerder vind).

Jara hoeft geen polonaise meer aan haar lijfje. Zij zoekt gewoon een rustig huishouden, met wat heerlijke ligplekjes (bij voorkeur in het zonnetje) en wat mensenhanden die haar kunnen voorzien van wat zachte kriebels op zijn tijd. Door Jara haar leeftijd plaatsen wij haar niet in een huishouden met kleine kinderen.

Ze vindt het heerlijk om in haar buitenverblijf te zijn en een frisse neus te kunnen halen op zijn tijd. Daarom zouden we het voor haar erg fijn vinden als er beschikking is tot een afgeschermd balkon of tuin.

Sinds kort zijn wij er achter dat Jara haar schildklier niet meer zo goed werkt. Om deze te ondersteunen krijgt zij 2 x daags een ieniemienie pilletje die er voor zorgt dat ze zich weer beter gaat voelen. De kosten voor deze medicatie zullen ongeveer €1,- per dag bedragen. Afhankelijk van de prijzen van uw eigen dierenarts.

Heb jij een vensterbank op het zuiden waar Jara haar laatste jaren mag luieren? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.