Hendrik

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf30-08-2022
Registratienummer710
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Kijk deze schat dan eens, onze knappe Hendrik. Hij werd bij ons binnengebracht nadat we al een week samen met de buurt naar hem op zoek waren. Zijn oude baasjes hebben Hendrik op straat gezet waarna Hendrik het op een vluchten heeft gezet. Vangkooien en goed speurwerk mochten een week lang niet baten, tot hij op een gegeven moment doodsbang bij iemand in de tuin zat. Gelukkig liet hij zich vangen en konden we hem na een week eindelijk veiligstellen.

Arme jongen, wat een trauma moet hij hebben opgelopen. Mensen vertrouwen? Dat doe ik niet zomaar weer moet Hendrik gedacht hebben. De eerste twee weken van zijn verblijf in ons asiel blies en gromde hij iedereen weg. Maar als je tussen het gegrom en het blazen doorkeek en even bij hem bleef zitten merkte hij al snel dat wij hem niets vervelends zouden doen. Dan mochten we hem met rust toch over zijn mooie grote koppie aaien.

Nu hij inmiddels wat langer bij ons zit en hij de routines wat kent lijkt hij weer wat te ontspannen. Hij is nog steeds alert en bij onverwachte geluiden of bewegingen kan hij schrikken. Maar dit heeft gewoon wat tijd (en veel liefde) nodig.

Hij kan ontzettend genieten van een knuffel op zijn hoofd en vind het dan ook heerlijk om in je buurt te zijn. Spelen met een hengeltje vind hij leuk, maar dit lijkt hij nog niet goed te durven omdat hij zo alert blijft. Mogelijk in een nieuw thuis ontwikkeld zich een heuse jager, hierdoor zou een tuin in de toekomt wel erg prettig voor hem zijn.

Op het moment hebben we nog niet het idee dat Hendrik echt gelukkig zou worden van een andere kat in huis. Hij lijkt het geluid van andere katten stressvol te vinden. Mocht hier verandering in komen staan we er zeker voor open Hendrik in een huishouden te laten wonen met andere katten.

Mag Hendrik wèl zijn hele leven bij jou wonen? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.