Frits de fazant

SoortLady Amherst Fazant
GeslachtHaan
Diernummer1570
KoppelNee
Moet bij soortgenotenJa
Plaatsbaar vanaf03-05-2023
Adoptietarief€20,00

Frits, de Lady Amherstfazanthaan, met z’n mooie lange staart, is zo’n 2 weken geleden zomaar uit het niets lijkt wel, bij de vinders in de tuin aan komen vliegen. Of wandelen, we weten het eigenlijk niet. Hij heeft geen ring, dus we weten niet waar hij vandaan komt en er is niemand voor hem geweest die hem misschien kwijt is geraakt. Dus nu zoeken we zo snel mogelijk een geschikt huisje voor hem waar hij bij soortgenootjes kan, want eerlijk is eerlijk: hij is bij ons behoorlijk eenzaam.

Vrijwel alle fazantensoorten kunnen in koppels gehouden worden, maar nog beter is een haan met meerdere hennen. Geen andere haan, want zij kunnen bijzonder agressief tegen elkaar zijn. Je kan fazanten samenhouden met duiven, pauwen, kalkoenen, geiten en schapen. Verschillende fazantsoorten kunnen onderling kruisen, dus Frits zal bij soortgenoten geplaatst moeten worden.

Fazanten, zoals Frits, worden het best in ruime volières gehouden met een hoogte van minstens 2m. Ze moeten daarin ook een plaats hebben om te schuilen voor regen en wind, bij voorkeur in de vorm van een binnenhok. Zowel in een eventueel binnenhok als in de ren moeten zitstokken aanwezig zijn met een doorsnede van 3 tot 8 cm op een hoogte van minstens een 1,20m van de grond. De volière dient ingericht te worden met beplanting die schaduw biedt en een zonnig gedeelte voor zonnebaden. Als bodemmateriaal is zand goed geschikt. Het kan tegelijk dienst doen als zandbad.

Dus heb jij een mooie volière, of ren met andere leuke hobbydieren en wil je Frits graag ook een mooie plek geven? Stuur een mailtje naar info@rozeindhoven.nl dan plannen we zo snel mogelijk een kennismaking in.