Flodder

RasEuropese korthaar
GeslachtPoes, gesteriliseerd
Leeftijd10 jaar
Speciale zorgChronische niesziekte
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenJa
ZindelijkJa
Registratienummer1224
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€122,50

Flodder kwam erg snotterig binnen in het asiel. Ook bleek dat ze een hoektand en een aantal kiezen miste. De pechvogel kreeg daarom de naam Flodder.

In de quarantainetijd liet de schildpadkat haar zachte karakter zien, ze wilde erg graag knuffelen. Zelfs tijdens het neusspoelen gaf ze kopjes. Ze kon amper ademhalen door al dat snot, dus zat ze vaak met d’r mond open en tongetje naar buiten.

Flodder verblijft nu een aantal maanden in het asiel. Als je haar voor het eerst ontmoet, blijft ze een beetje op afstand. Maar al gauw komt ze contact maken en kroelen. Flodder schuurt dan langs je been en geeft kopjes. Ze heeft een tijdje in de lappenmand gezeten vanwege chronische niesziekte, ze liet zich heel goed behandelen: zelfs tijdens het spoelen van haar neus gaf ze kopjes. Omdat Flodder ook een stridor (geluid met ademhalen) heeft zonder snot vermoed de dierenarts dat ze een poliepje in haar neus heeft of vernauwde neusgangen door littekenweefsel door langdurige niesziekte. Vermoedelijk blijft ze hierdoor de rest van haar leven snotteren.

Vind je het niet erg om deze lieve maar chronisch verkouden senior dame een warm mandje te bieden? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.