F – Puppy’s

RasKruising
GeslachtReuen en teefjes
Leeftijd6 weken
Speciale zorgSocialisatie
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenJa
Kan bij kinderenJa
ZindelijkNee, wel te leren
Plaatsbaar vanaf28-07-2022
Registratienummer368 t/m 376
Adoptie tarief
(incl. chippen en vaccineren)
€400,-

Hallo wereld!

Langzaamaan gaan we opzoek naar nieuwe baasjes voor onze pups. Een aantal maanden geleden is in onze opvang een kruising Border Collie x Husky binnen gekomen. Erg terughoudend, onzeker en aan de mollige kant. Niets vermoedend hebben we haar na laten kijken door de dierenarts en op dieet gezet. Deze oudere dame Feia werd super snel geadopteerd door lieve mensen met ervaring met getraumatiseerde bordercollies. Ondanks haar dieet bleef Feia maar aankomen. Bij een tweede dierenarts check leek dat niet zo vreemd want Feia was drachting. De adoptanten van Feia twijfelde geen moment en Feia mocht bij hun blijven voor de bevalling.

Inmiddels zijn de pups 6 weken oud. Het gaat om een nestje van 9 pups waarvan 6 reutjes en 3 teefjes. De huidige eigenaar van Feia heeft de pups in huis opgevoed!
Nog 1 reutje en 1 teefje zoeken een warm thuis.

Alle pups zijn erg mens gericht maar vinden de wereld nog super spannend. Ze zijn niet gewend om aan een riempje te wandelen en ook verkeer vinden ze nog hartstikke eng. Om te voorkomen dat de pups tekort komen in verdere socialisatie zijn we opzoek naar nieuwe baasjes die tijd en energie hebben om deze nu nog onzekere pups op te laten groeien tot stabiele huishonden. Het liefst zouden we de pups plaatsen bij een stabiele andere hond, bij mensen die ervaring hebben met wat terughoudende honden of mensen die bereid zijn hierin te investeren en de komende week zeeën van tijd hebben.

Alle pups zijn voorzien van een chip, paspoort en vaccinatie. Ook zijn ze netjes ontwormt met 2 en 4 weken en zullen ze aankomende dagen nogmaals ontwormt worden. De 2e enting krijgen ze pas over 3 weken en deze mag je kosteloos in het asiel laten zetten op een dag dat de dierenarts hier aanwezig is.

Het is voor ons totaal onbekend wat de vader voor ras is geweest. We kunnen aan de kleur en vachtsoort niet echt een duidelijk beeldschetsen. De pups wegen op dit moment rond de 1.5kg en we vermoeden dat ze pups uiteindelijk rond de 18-22KG zullen worden met een middelgrote hoogte.

Op dit moment verblijven de pups nog bij hun moeder maar de pups zullen vanaf aankomende week uitgeplaatst worden bij gastgezinnen zodat ze leren om op hun eigenpootjes te staan. Bij interesse in een van de pups graag een uitgebreide mail sturen met jullie gezinssituatie en jullie verwachtingen van de pups. Dan neemt een van onze medewerkers zo snel mogelijk contact op.
De pups worden nooit bij de eerste kennismaking geplaatst. Het beleid is dat na kennismaking de pup gereserveerd kan worden. En nadat de pup officieel is geadopteerd bij het asiel opgehaald mag worden in pleeggezin.

Ben jij klaar voor een uitdaging en wil jij een van onze pups een rooskleurige toekomst geven? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet mag een van deze kleintjes binnenkort bij jou thuis lekker ontdooien.