Diezel

RasKruising Stafford ,Cane Corso
GeslachtReu
Leeftijd10 jaar
Speciale zorgZie tekst
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderen>15 jaar
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf26-06-2024
Registratienummer3583
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Diezel 

Deze bijna 10-jarige kruising Stafford x Cane Corso is een tijdje geleden bij ons binnengebracht. 

Zijn vorige eigenaar kon helaas niet goed meer voor hem zorgen en was op zoek naar een goede oplossing.
We merken dat Diezel met de dag beter in zijn vel zit. Hij geniet van de wandel en train momenten met de vaste mederwerkers en vrijwilligers. Hij krijgt bij ons Royal Canin Gastro Intestinal brok. Diezel had bij binnenkomst ondergewicht, doordat hij regelmatig last had van zijn maag/darm stelsel. Deze klachten zijn met de Gastro brok helemaal verdwenen. Diezel moet daardoor levenslang op deze voeding blijven.
 
Diezel is als een jonge hond als als hij bij ons op het speelveld mag rond huppelen. Dan pakt hij een bal en wil niets liever dan daarmee rond sjouwen. Diezel haalt veel plezier uit samen spelen en train/ zoekspelletjes doen. Urenlang met een balletje gooien is niet meer voor hem weggelegd. Diezel heeft last van ouderdomskwaaltjes. Hij heeft soms moeite met opstarten en loopt dan stijf. We vermoeden dat Diezel artrose heeft. Hij krijgt hier op dit moment geen pijnstilling voor. De kans is aannemelijk dat hij in de toekomst ondersteund moet worden met pijnmedicatie.

Met wandelen loopt Diezel rustig met je mee, hij loopt graag voor je uit en observeert nauwkeurig wat er in de omgeving te zien en snuffelen valt. Diezel is ontspannen met wandelen maar wordt alert bij het zien van een andere hond. Diezel heeft in het verleden wat akkefietjes gehad met andere honden. Het is fijn als de afstand tussen Diezel en andere hond groter blijft. Dan is Diezel instaat om een andere hond rustig te passeren. Is de afstand kleiner dan kan Diezel uitvallen en trekt hij daarbij behoorlijk aan de lijn.  

De nieuwe eigenaar dient de verantwoordelijkheid te nemen om ongelukken met andere honden te voorkomen. 
Diezel is op zoek naar een plek waar hij zijn oude dag mag doorbrengen zonder andere huisdieren. 

Ben jij degene die een plekje heeft voor deze vrolijke viervoeter ?Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.