Dexter

RasEuropese korthaar
GeslachtKater
Leeftijd6 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
Buiten/BinnenBuiten (uiteindelijk)
ZindelijkJa
Registratienummer1692
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccinaties up-to-date,
neutralisatie en Feliway Help!)
€135
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat moet de tijd krijgen om te wennen 

Dexter werd gevonden en gevangen in Nuenen. De vinder / melder had zelf al twee katten, die de aandacht van de kater trokken. Dexter werd gevangen, naar de opvang gebracht en onderzocht. Hij zag er niet zo goed uit en vanwege een wond in zijn nek en kale plekken. Dexter reageerde schuw en een een beetje gestrest. Verder was zijn algemene indruk goed. Zijn kale plek werd gecontroleerd op schimmel maar de uitslag was gelukkig negatief. In de opvang is Dexter gechipt, ontwormd, gecastreerd, ontvlooid en geënt.

Dexter verblijft nu op het onderdeel plaatsbaar. Hij heeft een kalm en alert karakter. Als je hem benadert, blijft hij op afstand en maakt hij in eerste instantie weinig oogcontact. Hij laat het toe om zachtjes geaaid te worden over zijn kopje (zijn wangen zijn favoriet!), als je hem even geruststelt bijvoorbeeld door kalm tegen hem te praten of fluisteren.

Dexter is zeker wel een kat die ruim de tijd nodig heeft om te wennen aan nieuwe situaties. Je ziet aan hem dat hij ook wel kan genieten van aandacht maar in eerste instantie is hij gewoon heel terughoudend en wat angstiger. Omdat je wel kan zien dat hij zeker ook voorzichtig kan genieten van de aandacht willen we toch proberen om hem te laten adopteren in een liefdevol thuis.

We zoeken iemand met een rustig huishouden, waar Dexter alle tijd krijgt om zich veilig en thuis te voelen. Andere huisdieren, kinderen of een plek waar veel mensen over de vloer komen lijken ons niet geschikt voor hem. We raden bij Dexter ook echt aan om hem eerst te laten wennen aan één kamer voordat hij de rest van het huis mag ontdekken. Dit zou voor hem te overweldigend kunnen zijn waardoor het langer duurt om aan zijn nieuwe thuissituatie te wennen.

Ben jij degene met een rustig thuis en alle tijd om Dexter in zijn eigen tijd te laten wennen? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.