Dario

SoortKonijn
GeslachtRammelaar (gecastreerd)
Diernummer3137
KoppelNee
Moet bij soortgenotenJa
Geschatte geboortedatum02-2022
Plaatsbaar vanaf04-04-2024
Adoptietarief
(incl. vaccineren en neutralisatie)
€ 100

Deze aanhankelijke druktemaker heet Dario.

Dario is een energieke rammelaar die graag bij je is. Zodra hij los loopt wil hij alles zien en ontdekken, maar wat toch echt het allerleukste is, is bij je zijn. Mensen geven namelijk aandacht en eten! 

Hij eist aandacht door op je te komen zitten, of zijn kop op je te leggen. Zodra je hem gaat aaien kan hij helemaal wegsmelten en likt hij jou om te laten zien dat hij de aandacht heerlijk vindt. Hij wil eigenlijk altijd meer aandacht of eten. Hij is dan ook ontzettend lief en leuk. Als Dario even niet bij jou in de buurt is, is hij aan het rondrennen en aan het springen. Dario heeft dan ook veel ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen, want hij is altijd bezig en aan het rennen. In zijn hok zien wij dit gedrag ook terug.

Naast dit lieve en aanhankelijke gedrag zit er een scherp randje aan Dario: hij kan soms onverwachts uit de hoek komen als hem iets niet bevalt. Hij reageert dan licht aanvallend door op je af te rennen of te grommen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je hem niet aait zoals hij dat wilt, je stopt met aaien, of als je aan zijn eten komt. Hier moet op een juiste manier mee omgegaan worden en voorkomen worden zodat dit gedrag niet ingesleten wordt als een ‘normale’ reactie op stress of ongenoegen.

Hoewel Dario zelf heel energiek en druk is, zou het goed voor hem zijn om op een rustige en stabiele plek terecht te komen, waar hij ook tot rust kan komen. De steun van een ander konijn zal hem goed doen. Dario is ontzettend lief en aanhankelijk, maar door zijn scherpe randje kan hij niet bij jonge kinderen geplaatst worden.

Heb jij een eenzame dame zitten die wel een maatje kan gebruiken? Vul onderstaand intakeformulier in zodat we zo snel mogelijk een speeddate kunnen inplannen!