Ciske

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd3 jaar
Speciale zorgJa, lees de tekst
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
kan bij kinderenJa
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf+/- 19-06-2022
Registratienummer292
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Deze knappe vent is onze Ciske. Hij is hier binnengebracht nadat mensen hem op straat zagen lopen en vonden dat hij er niet al te best uit zag. Hij was mager, kaal en had een wond aan zijn achterpoot. Inmiddels is hij al wat opgeknapt, hij is wat aangekomen en een gedeelte van zijn vacht is alweer terug gegroeid. De wond op zijn achterpoot is er nog wel, maar die wordt behandeld. De dierenarts verwacht dat de kaalheid waarmee Ciske binnenkwam veroorzaakt werd door een vlooienallergie, dit klinkt erger dan het is. Deze katten reageren gewoon iets heftiger op het hebben van vlooien dan de gemiddelde kat (of hond). Het advies van de dierenarts is wel om Ciske iedere maand netjes te ontvlooien om het risico op terugkerende klachten hierdoor de voorkomen.

Verder is Ciske een bonk aan liefde die het liefst languit, op zijn rug op jouw schoot ligt om zoveel mogelijk knuffels in ontvangst te nemen. In de opvang is het hierdoor inmiddels één van de favorietjes geworden. Speels hebben wij hem nog niet echt gezien.

Op dit moment mag Ciske niet naar buiten, omdat hij voor zijn wond op zijn poot een kap draagt en hiermee niet door het kattenluik past. Mogelijk zal hij het wel fijn vinden om af en toe een frisse neus te halen in de toekomst, maar een echte jager lijkt hij ons niet. Aan een afgeschermd balkon of tuin lijkt ons wel fijn voor Ciske.

Sinds kort zijn wij er achter dat Ciske FIV-positief is. Geen idee wat FIV is? Dat snappen we. FIV is bij katten wat HIV bij mensen is. Hij ondervindt hier momenteel geen ernstige gezondheidsklachten van, en kan hier mogelijk ook gewoon oud mee worden. Wel is het van belang dat zijn nieuwe eigenaar er rekening mee houdt dat zijn weerstand niet optimaal is, en er extra alert op is wanneer Ciske zich niet helemaal lekker voelt. FIV is overdraagbaar op andere katten waardoor Ciske niet geplaatst wordt in een huishouden met andere katten, of een woonsituatie waarbij hij vrij op straat zou kunnen rondlopen.

Is er op jouw schoot nog plek voor een knappe kater? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.