Calvin

RasHusky/Malamute
GeslachtReu, gecastreerd
Leeftijd2 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenZie tekst
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenJa, zie tekst
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf29-08-2023
Registratienummer2255
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Een tijdje terug is deze knappe verschijning bij ons als zwerver binnengekomen. 
Alles wat we dus van Calvin weten is wat wij hier van hem gezien hebben. Hij is geschat op een leeftijd van 2 jaar. Een knappe Husky of Malamute reu.  

Toen Calvin net bij ons binnenkwam, maakte hij buiten met wandelen helemaal geen contact met diegene die aan de andere kant van de lijn zat. Inmiddels heeft hij geleerd dat het leuk is om zo nu en dan even contact te maken en er een beloning voor te krijgen. 
Het wandelen vindt hij heerlijk en dit doet hij dan ook maar wat graag. Zoals een echte Husky/Malamute kan hij best wel trekken aan de lijn als hij iets ziet of spannend vindt. Maar steeds vaker vindt Calvin de ontspanning om aan een slappe lijn mee te wandelen. 

Als je met wandelen andere honden tegenkomt, vindt hij deze erg interessant en wil hij er graag naartoe. Hij kan een andere hond echt aan- of nastaren wat voor andere honden niet altijd als prettig ervaren wordt en daarmee een reactie bij de andere hond kan uitlokken. Calvin valt uit zichzelf eigenlijk niet uit naar andere honden.  Als hij een kat ziet lopen is hij gelijk in de focus. Daarom weten wij niet zo goed hoe Calvin is met katten in huis.

We hebben Calvin op ons terrein geprobeerd te introduceren met andere reuen, maar dit was geen succes. Calvin vindt namelijk dat hij er leuk uit ziet en vertoont opdringerig gedrag. Niet elke hond waardeert dit. We hebben hem ook met een aantal sociale teven geïntroduceerd en dit ging een stuk beter. Calvin wil gewoon geen 2 kapiteins op 1 schip.  
Wellicht dat Calvin met een rustige sociale teef samen kan wonen, een die conflict vermijdend is met andere honden, maar ook dat moet rustig aan opgebouwd worden. Onze voorkeur is om Calvin alleen te plaatsen. 

Een voerbak vastpakken en omgooien is trouwens een leuk trucje dat Calvin zichzelf aangeleerd heeft. Hij maakt er dan een soort spelletje van om zoveel mogelijk brokken uit zijn bak te gooien. Omdat Calvin aan de magere kant was toen hij binnenkwam, doen wij een klein beetje vlees door zijn brok en dan eet hij het netjes op. 
Wanneer Calvin alleen in de kennel zit wil hij wel eens zijn Husky huil laten horen. We weten dat hij in het asiel zijn mandje en kussen netjes heel laat en geen sloopgedrag laat zien. Calvin vind een bench niet leuk en zal er dan ook alles aan doen om eruit te komen. Als hij buiten zijn bench is, is hij rustig en gaat hij lekker bij of op de bank liggen.

We zoeken voor Calvin mensen met een goed omheinde tuin.

Ben je op zoek naar een lieve knuffelbeer die het heerlijk vindt om lange wandelingen te maken en daarna lekker te chillen, dan is Calvin zeker een aanrader. 

Kan jij die gezelligheid en lange wandelingen bieden? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.