Browns

RasFranse buldog x Chihuahua
GeslachtReu (gecastreerd)
Leeftijd8 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf24-12-2022
Registratienummer1002
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Dit grappige kereltje heet Browns. Hij is een kruising tussen een Franse Buldog en een Chihuahua. Als je goed naar hem kijkt zie je beide rassen duidelijk in hem terug.

Via een van zijn oude eigenaren hebben we toch wat achtergrond informatie over hem kunnen bemachtigen. Zo weten we dat Browns al minimaal 7 verschillende eigenaren heeft gehad en dat hij meerdere keren herplaatst is door zijn gedrag naar andere honden. Ook hier is hij helaas al eens teruggekomen na adoptie.
Het zit namelijk zo: Browns mag dan wel klein zijn, maar hij laat tijdens wandelingen heel duidelijk horen dat hij geen fan is van andere honden. Zo begint hij op meters afstand al te blaffen en is hij hierin lastig af te leiden. Op deze momenten neemt hij ook geen voer aan om hem mee af te leiden.
Wat helpt is om hem letterlijk de andere kant mee op te nemen en hem daarmee uit zijn trance te halen. Wij verwachten dat Browns ook door het raam zal uitvallen naar andere honden. Hierdoor is een huis zonder zicht op een drukke straat een must (of goede gordijnen en lieve, begripvolle buren).

Nu de positieve dingen! Browns is namelijk ook gewoon echt heel erg leuk! Het is een absoluut klein knuffelkontje. Hij komt gezellig bij je op schoot zitten en kan dan uren genieten van kriebels en knuffeltjes. Ook een balletje of ander speeltje vindt hij geweldig.
We denken dat Browns vooral gehouden is als schattig huishondje en altijd (te) weinig beweging heeft gehad. We zoeken nu dus iemand die lekker actief met hem gaat wandelen, 2x per dag een blokje om is namelijk echt niet genoeg voor hem! In de opvang geniet hij van lange wandelingen, spelen met een balletje en trainen. Browns is dol op oefeningetjes waar hij snoepjes mee kan verdienen.

In de opvang is Browns zindelijk en hij heeft nog nooit iets kapotgemaakt.

Voor de adoptie van Browns is het vereist dat je met hem aan de slag gaat en naar de hondenschool gaat om met hem op een positieve manier te trainen, denk hierbij aan het werken met een clicker.
Ook vragen we je om meerdere malen langs te komen om samen met Browns te gaan wandelen voordat we over gaan tot adoptie.

Kan jij deze man een ‘forever home’ bieden met voldoende afwisselende uitdagingen in een prikkel/hond arme omgeving? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.