Brammie

RasLabrador kruising
GeslachtReu / Gecastreerd
Leeftijd8 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenJa, wisselend
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf30-06-2022
Registratienummer271
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Brammie doet op dit moment mee aan een trainingstraject in samenwerking met Dutch Cell Dogs. Stichting Dutch Cell Dogs helpt asielhonden en gedetineerden op weg naar een betere toekomst. Samen gaan zij binnen het unieke en succesvolle trainingsprogramma op weg naar een nieuw leven. Hierdoor kan Brammie pas geadopteerd worden na 07 juli. Een kennismaking inplannen is wel gewoon mogelijk.

Dit lieve snoetje is van Brammie, hij is bij ons gekomen door een uitwisseling met dierenopvang Crailo. Helaas kon Brammie daar in de omgeving geen thuis vinden, dus nu gaan wij kijken of het ons gaat lukken.

Brammie is een lieve wat oudere heer die het heerlijk vind om aandacht te krijgen. Hij kan bij kennismaking wat onzeker overkomen en komt dan voorzichtig aan je snuffelen. Brammie maakt namelijk graag kennis op een rustige manier. Hij blijft netjes met 4 voetjes aan de grond als je hem benadert. Bij een eerste ontmoeting is hij altijd een beetje terughoudend en onzeker. Maar een aantal worstjes verder en hij is niet meer bij je weg te slaan.

Brammetje kan soms onzeker zijn op straat. Hij vind andere ‘imponerende’ honden spannend en kan deze dan gaan aanblaffen. Ook als hij objecten en geluiden niet kent kan hij zich wel eens laten horen. Dit gedrag is goed te begeleiden en hij laat zich dan ook heel makkelijk afleiden. Dit aanblaffen is iets waar je in het begin wat tijd in moet stoppen. Eenmaal zeker van zijn zaak kan je uren met hem wandelen aan een slappe lijn. Het zijn echt de dingetjes die hij nog niet kent. Brammie gaat regelmatig met vrijwilligers wandelen in het bos of om het kanaal. Hier geniet hij echt extreem van. Als hij de ruimte heeft en zelf keuzes kan maken over of hij wel of geen contact wil met een andere hond gaat dit eigenlijk altijd goed. Je maakt Bram niet blij met een klein omheind veldje waar hij verplicht met een groep honden moet spelen. Lekker de ruimte en honden van zijn eigen energie level met respect voor zijn “doe niet te lomp” beleid kan hij heerlijk spelen.

Om hem echt met een andere hond in huis te plaatsen moeten we zeker zijn dat de match goed is. Dus een aantal kennismakingen is dan zeker gewenst. Maar Bram zou ook heerlijk genieten van alle aandacht voor zichzelf.

Brammie heeft bij zijn vorige eigenaar laten zien dat hij makkelijk een aantal uurtjes alleen thuis kan zijn. Ook is hij helemaal zindelijk hier op het asiel en verwachten we dat hij dat in een thuis situatie ook zal zijn. Brammie verblijft ondertussen al een langere tijd in het asiel dus het echte huishondenleven zal hij terug op moeten pakken.

Brammie kan heerlijk genieten van een aai over zijn bol maar vind het ook heerlijk om alleen tegen je aan te liggen. Hij hoeft niet perse non stop contact en het aanwezig zijn van een persoon vind hij al heerlijk. Omdat Brammie in het verleden heel duidelijk een grens heeft aangegeven met betrekking tot onverwachte aanraking, poging tot knuffelen wordt hij niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar. Het is belangrijk dat je zijn lichaamstaal goed leert begrijpen en ziet wanneer hij niet meer geaaid wil worden.

Dus wat zoeken we nu concreet voor Brammie: Een hondeneigenaar die actief met hem aan de slag wil. Lekker gaat wandelen en geen druk huishouden heeft. Iemand waar hij lekker bij op de bank/in de mand mag liggen zonder non stop contact te hebben. Maar vooral een plekje met structuur en regelmaat zodat de dagen voor hem voorspelbaar zijn.

Ook heeft Brammie al eerder meegedaan aan het trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs en vindt dit ontzettend leuk om te doen. Oefeningen als wandelen zonder trekken, wachten, zitten, liggen, handtouch, pootjes op, in je mandje en hierkomen kan hij ondertussen dromen. En wil je lezen wat voor avonturen hij heeft meegemaakt tijdens deze trainingen? Dat kan je terug lezen in de dagboekjes die zijn dutchcelldogs trainers voor hem hebben bijgehouden.

Heb jij zin om actief met deze leuke jongen aan de slag te gaan? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!