Bob

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastereerd
Leeftijd2 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenOnbekend
ZindelijkJa
Registratienummer1230
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130

Kater Bob is via de dierenambulance binnengekomen in het asiel. Volgens zijn vinders vond de kat het meestal fijn om geaaid te worden, maar soms ook stressvol. Bob had soms de neiging om uit te halen. Het leek alsof hij menselijke voeten eng vond. Zijn vinders vermoedden dat hij aangevallen was, vanwege een pijnlijke achterpoot. De dierenarts heeft de kat vervolgens onderzocht. Bob bleek een oud abces aan z’n poot te hebben, door het vechten met andere katten. De kater is eraan behandeld en herstelt voorspoedig.

Bob miauwt vaak enthousiast als je hem benadert in het verblijf. Hij wordt graag aangehaald en zoekt dikwijls de handen op van de verzorgers voor een aai over zijn kopje of rug. Dan spint hij zachtjes en goedkeurend: ‘Ga door, ga door’. En als je Bob eventjes wil oppakken, bijvoorbeeld om hem te verplaatsen, vindt hij dat prima.

Bob loopt graag rond, binnen en buiten. Hij onderzoekt zijn omgeving op zijn eigen manier en tempo. In het verblijf houdt hij afstand van andere katten. Soms blaast hij naar hen of vertoont andere stresssignalen. In speeltjes zoals een hengeltje of balletje toont hij geen interesse in het verblijf.

Bob kan het best geplaatst worden in een prikkelarme omgeving. Waar hij de tijd krijgt om de wereld te ontdekken. Een huishouden met andere huisdieren wordt afgeraden.

Ben jij degene die de ruimte en tijd heeft voor onze Bob? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.