Blake

RasEuropese korthaar kruising
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd4 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
Binnen/buitenBuiten
ZindelijkJa
Registratienummer1368
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€122,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat zoekt een ervaren kattenkenner i.v.m gedrag

Bij binnenkomst is deze knappe kerel mank aan zijn linker voorpoot en liet de dierenarts niet toe om hier naar kijken. Na een paar dagen pijnbestrijding en een week medicatie tegen stress, liet hij geen problemen meer zien aan zijn poot. Ook had hij last van een oorontsteking die inmiddels volledig behandeld is. Tijdens zijn quarantaine periode is hij zoveel mogelijk met rust gelaten, zodat hij niet overprikkeld zou raken.

Inmiddels is hij vanuit z’n quarantaine kennel naar de grote kennel verhuisd van waaruit hij hopelijk naar z’n definitieve huis vertrekt. Hij heeft een paar kleine incidenten op zijn naam staan; het lijkt er op dat hij in handen bijt als een vorm van spelen, dit kan zowel zacht als hard zijn. Dit kan afgeleerd worden door op zulke momenten een alternatief zoals een hengeltje of een balletje aan te bieden. Hij komt zonder moeite op je schoot en laat zich graag aanhalen, daar staat wel tegenover dat Blake van lief zomaar ineens kan omslaan. Wij denken dat dit kan komen door de beperkte ruimte waarin hij nu verblijft.

Hij is mogelijk een Bengaal-mix en heeft ontzettend veel energie. Zijn nieuwe baas zal dus tijd moeten nemen om met Blake te spelen en activiteiten te plannen. Voerpuzzels en met hem trainen zorgt ervoor dat hij mentaal gestimuleerd wordt, dit is goed voor zijn energieniveau.

Het liefste plaatsen wij Blake in een huis met (afgezette) tuin, zodat hij naar buiten kan. De nieuwe baas moet ervaren zijn met katten en bij voorkeur kennis van Bengalen hebben.

Dus heb jij voldoende ruimte, ervaring, geduld en tijd voor Blake? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.