Kitten Billy

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd7 maanden
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenJa
kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf12-11-2022
Registratienummer585
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€180,00

Billy verblijft momenteel in gastgezin in regio Eindhoven.

Wat een hunk is Billy toch. Met zijn prachtige grijze vachtje, met her en der een beige vlekje is het een prachtig kereltje om naar te kijken. Gelukkig hij niet alleen prachtig maar ook nog eens erg zachtaardig.

Billy kwam in de opvang en al vrij snel was duidelijk dat hij mensen ontzettend spannend vond. Bewegingen of geluiden zorgde ervoor dat hij snel naar het buitenverblijf liep, alles om de confrontatie met mensen te mijden. Toen hij na een periode in de opvang zich maar niet liet socialiseren is hij naar ons als gastgezin vertrokken, samen met meerdere “bange” en “oudere” kittens. Op deze leeftijd bange kittens socialiseren is nog best wel een uitdaging. Maar die uitdaging gingen wij graag aan.

Billy is soms een echte ‘kat uit de boom kijker’. Inmiddels vind hij het helemaal niet meer zo spannend als er mensen in de buurt zijn. Het enige wat nog wat spannend is, is benadering van mensen. Als je rustig bij hem in de buurt gaat zitten is er zo maar eens de kans dat hij zich lekker laat aanhalen. Als je dat je eenmaal gelukt is zal je zien dat hij een ontzettende knuffelkont is. Wel blijft hij op zijn hoede omdat hij soms handen nog een beetje spannend vind. Dit is iets wat met de tijd zal slijten en er is genoeg vertrouwen in hem dat er gedacht wordt dat hij een flinke knuffelbeer kan worden. Dit is dus iets wat langzaam opgebouwd moet worden in een thuissituatie. Om de kans op socialisatie in een huiselijke omgeving te vergroten plaatsen wij hem niet in een thuis waar op dit moment kleine kinderen en/of honden wonen. Dit is voor Billy te spannend en zou een goede ‘bonding’ met zijn nieuwe familie in de weg kunnen zitten.

Een maatje is voor hem zou leuk zijn, maar is geen vereiste. In het opvang gezin is Billy erg sociaal en is hij graag samen met de andere katten. De voorkeur gaat uit naar een kat van ongeveer dezelfde leeftijd, die sociaal is en er ook van houdt om de klok rond te spelen (of samen te dutten). Dit kattenvriend(innet)je zou Billy ook kunnen helpen nog meer over zijn nog kleine beetje ‘mensenvrees’ heen te komen. In het gastgezin zit mogelijk ook wel een vriendje die samen met Billy wil verhuizen, bijvoorbeeld kitten Jip. Billy en Jip kennen elkaar al een langere tijd en zitten al enkele maanden samen.

Bewegend beeld zegt altijd meer dan wat foto’s of tekst. Het gastgezin heeft een instagramaccount waarop verschillende filmpjes en foto’s te zien zijn van Billy, het account is te volgen via @room.full.of.cats

Sta jij al te popelen om Billy zijn nieuwe maatje te worden? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden!