Baya

RasEuropees korthaar
GeslachtPoes
Leeftijd10 jaar
Speciale zorgJa, levenslange medicatie
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenOnbekend
Binnen/buitenNaar buiten (uiteindelijk)
ZindelijkJa
Registratienummer3116
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€148,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat is erg op haar rust gesteld en zal zelf aangeven wanneer zij aandacht wil

Deze wat oudere dame is Baya: ze kwam erg gehavend bij ons binnen. Baya was sterk vermagerd, liep mank, zat onder de teken en was uitgedroogd. Nu is ze na wat langere tijd bij ons goed aangekomen en voelt ze zich stukken beter!  
 
Waarschijnlijk heeft Baya langere tijd op straat geleefd, voordat ze bij ons terecht kwam. Maar ondanks dat is Baya een grote lieverd en wil ze heel graag aandacht! Dit laat ze merken door hard te miauwen als ze je ziet. Ze kan je helemaal inpakken door te kroelen, kopjes te geven en op schoot te komen liggen. Wel weet Baya soms nog niet wat ze van haar nieuwe situatie vindt en moet ze nog wennen aan menselijk contact. Dit laat ze merken door soms nog te grommen, te blazen of een tikje uit te delen wanneer het niet op haar voorwaarden gaat.  
 
Daarbij is het belangrijk om te weten is dat Baya hyperthyreoïdie (een snelwerkende schildklier) heeft en hiervoor moet ze levenslang dagelijks medicatie slikken. Verder zoeken we een plek voor Baya waar ze naar buiten kan en de ruimte heeft om op onderzoek uit te gaan, want hier houdt ze erg van.  

Ben jij bereid om Baya’s droom van een veilig thuis uit te laten komen en haar de tijd te gunnen om op haar voorwaarden het contact aan te gaan? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.