Nasi
Bami

Bami & Nasi

RasEuropese korthaar
GeslachtKaters
Leeftijd7 jaar
Speciale zorgJa, dieetvoer
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenOnbekend
Buiten/BinnenBinnen of een afgesloten tuin
ZindelijkJa
Registratienummer1962 & 1961
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccinaties up-to-date,
neutralisatie en Feliway Help!)
€270
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katWij worden samen geplaatst

Bami is een kater van 7 jaar oud, overwegend wit, met leuke zwarte vlekjes bij zijn oren. Hij heeft overgewicht, maar is inmiddels al wat afgevallen. Bami vormt een duo met Nasi; ze zijn samen afgestaan en zullen dus ook samen weer geadopteerd moeten worden.  

Nasi is eveneens een kater van 7 jaar oud. Hij is rood-cypers met wit. Ook hij heeft overgewicht, maar valt hier ook netjes af.  

Bami is een grote, stevige goedzak. Het is een leuk en gezellig dier dat geniet van de aandacht en het aaien. Hij komt knus tegen je aan liggen. Hij laat zich zelfs heerlijk over zijn pluizige buik aaien! Ook vindt hij het leuk om verstoppertje te spelen en geeft hij lieve, zachte love bites. Als je te lang niet aait, dan mauwt hij om meer. Met het hengeltje spelen vindt hij ook heel leuk en dat is goed, want hij kan de lichaamsbeweging zeer goed gebruiken.  

Nasi is ook een grote, sociale lieverd. Hij komt graag op schoot om te kroelen. Vooral onder zijn kinnetje kriebelen vindt hij zalig. Hij is lekker rustig, maar wordt opgewonden van eten. Bij de vorige eigenaar heeft Nasi meermaals last gehad van blaasproblemen, zijn urinebuis verstopte door blaasgruis waardoor hij niet meer kon plassen. Dit gebeurde in de opvang helaas ook weer.. Met een speciaal dieetvoer (voor blaasproblemen) zou dit probleem mogelijk verholpen kunnen worden, maar omdat Nasi ook last heeft van overgewicht en dit is sommige gevallen ook een factor kan zijn voor blaasproblemen is er gekozen voor een andere oplossing. Door middel van een operatie hebben wij zijn penis geamputeerd, de amputatie hiervan zorgt dat het gedeelte waar vaak een verstopping zit (in de penispunt) verwijderd wordt. Hierdoor is een verstopping door blaasgruis niet meer mogelijk en daardoor zijn vervelende probleem opgelost. Hij ondervind hier verder geen problemen van in zijn verdere leven en er is ook geen verdere behandeling of medicatie nodig.

Wel is het er verstandig om de heren nog verder af te laten vallen. In de opvang doen we dit middels het Urinary Moderate Calorie dieet van Royal Canin.

Dit knusse duo heeft een baasje nodig dat tijd heeft om te knuffelen, met hen speelt voor de lichaamsbeweging en streng kan zijn wat eten betreft.  

Ben jij degene die dit gezellige stel geeft wat ze nodig hebben en daarvoor als beloning 10.000 kopjes ontvangt? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.